Nieuwe ASX in Europa

Teaser afbeelding van de nieuwe Mitsubishi ASX
Inclusief hybride (HEV) en Plug-in Hybride (PHEV)

Mitsubishi Motors introduceert in 2023 nieuwe ASX in Europa

Amstelveen, 27 januari 2022 –  In het voorjaar van 2023 introduceert Mitsubishi in Europa de nieuwe ASX. De nieuwe Mitsubishi ASX is voorzien van de nieuwste technologie en aandrijflijnen, inclusief een hybride (HEV) en Plug-in Hybride (PHEV). Daarmee is de nieuwe ASX de derde Plug-in Hybride van Mitsubishi, na de succesvolle Outlander PHEV en Eclipse Cross PHEV.

In het voorjaar van 2023 introduceert Mitsubishi Motors Europe de nieuwe generatie ASX. De eerste ASX was een van de eerste modellen in het nog altijd groeiende compacte SUV-segment. De ASX is een van de meest succesvolle Mitsubishi modellen van de afgelopen jaren. Sinds zijn introductie in 2010 zijn bijna 380.000* exemplaren verkocht.

De nieuwe generatie Mitsubishi ASX gaat volop de strijd aan in het populaire compacte SUV-segment en biedt een compleet pakket aan uitrustingen, inclusief de nieuwste technologie en een breed aanbod van aandrijflijnen. Daartoe behoren ook een hybride (HEV) en een Plug-in Hybride (PHEV).

Mitsubishi Motors was de eerste fabrikant die een Plug-in Hybride SUV introduceerde en heeft sinds 2013 in Europa meer dan 200.000** Plug-in Hybride SUV’s verkocht. Dat is voor een groot deel te danken aan het succes van de baanbrekende Outlander PHEV en de in 2021 geïntroduceerde Eclipse Cross PHEV.

De nieuwe ASX wordt gebouwd op het CMF-B-platform van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie. De productie vindt plaats in de Renault-fabriek in Valladolid, Spanje.

Frank Krol, President & CEO van Mitsubishi Motors Europe, zegt: “Mitsubishi Motors heeft een rijke SUV-historie en was met de Outlander PHEV de eerste fabrikant die een Plug-in Hybride SUV aanbood. Inmiddels is daar de Eclipse Cross PHEV bijgekomen. Het SUV-segment blijft maar groeien, zeker in Europa. Nu ook Plug-in Hybrides steeds gangbaarder worden, bouwen we met de nieuwe generatie ASX voort op ons erfgoed. We kijken ernaar uit om onze huidige en toekomstige klanten een zeer aantrekkelijk nieuw model aan te bieden.”

* ASX verkopen in Europa, 2010 tot eind december 2021: 379.542 exemplaren

** Outlander PHEV in Europa: 199.784 verkopen (2013 tot eind december 2021); Eclipse Cross PHEV in Europa: 9.858 verkopen (januari tot eind december 2021)